PageLines-logo-mindre.png

Wellemballage

Wellemballage

Wellpapp är ett förpackningsmaterial med mängder av möjligheter vid utvekling av wellemballage. Det är både lätt och starkt samtidigt som det ur materialsynpunkt tillverkas på ett “snålt” sätt. Eftersom wellpapp är lätt anpassa kan förpackningar i detta material tillverkas i nästan alla konstruktioner.

Gemensamt för allt wellmaterial är vågskiktet, fluting (från tyskans “Welle”, dvs våg). Vågornas höjd och avståndet mellan dem avgör materialets vågprofil, graderat från A till F. För en närmre beskrivning av vågprofilernas kvalitetskrav, och testerna som utförs klicka här!

På vågskiktet limmas sedan planskiktspapper, liner, i ett eller flera lager. För en överblick över de olika kvaliterna vi tillhandahåller klicka här!

Vi använder de flesta typer av Wellpapp från F-flute(0,7mm) till BC-flute(7mm), Plastwell (Plastwellens egenskaper är snarlika med wellpappens med den stora skillnaden att den är fukttålig och lämplig för utomhusförvaring. Härdad wellpapp (IW, Interwell är en patenterad produkt i miljövänlig hårdhärdad wellpapp, som kombinerar wellpappens fördelar vad gäller vikt, återvinning till 100 %, flexibilitet och pris med plywoodens egenskaper i form av styrka, staplingstålighet och bärighet. Det är med andra ord ett extremt starkt men ändå tunt material med låg vikt), Trä, Skum samt Stötdämpande specialpåsar (Stötdämpning levereras som påsar eller plana på rulle och tillverkade i förstärkt polyeten. Påsarna plana och blåses upp före packning av produkt. Vi utvecklar dessa stöt som passar ditt specifika behov av stötdämpning och transportskydd.)

 

Slitslådor, kartonger, slitslåda. emballage, wellemballage

Vi har valt att dela upp våra wellprodukter i följande kategorier:

  • Transportförpackningar (FEFCO)
  • Produktförpackningar
  • Inreden
  • Displayer
  • Kartonger
  • Förpackningar med tryck
  • Dekormaterial
  • Wellpallar
  • Asbestslussar (Calle)
 fackinrede
Vid beställning av specialemballage använder vi oss av cad-utrustning för framtagning av prover. Dessa prover som tillverkas i en plotter fungerar efter godkännade som underlag när vi sedan bygger stansarna för produktion. Vid framtagning av prover så kan vi utveckla förpackningen tillsammans med er produkt, alternativt så tar vi fram ett prov baserat på mått från er.
Design av förpackningar
Sidor inom denna sidas kategori

Plastwell

Plastwell Plastwell är relativt nytt material

Hittar du inte det du söker?

Oavsett din fråga så är du mer än välkommen att kontakta oss.