PageLines-logo-mindre.png

Design av emballage och förpackning

Design av emballage och förpackningar

Vi har kapacitet att göra en egen design och utveckla förpackningar, emballage och displayer i vår skär robot.

Har du behov att få fram en förpackning utifrån ditt speciella behov så designar vi den och skär ut ett prov så att du kan se och testa förpackningen innan vi startar produktion.

Genom att använda det utskurna provet som underlag till produktion så säkerställer vi att du får exakt den förpackning som du beställt.

Nytt Kongsberg X20 designer, skärbord

Framtagning av nya förpackningar, steg för steg

 • Vilken produkt skall packas
 • Hur skall de skickas
 • Antal per år
 • Lagerhållning hos Kaizen
 • Transportskydd och/eller produktförpackning
 • Kund skickar prov på produkt eller ritning
 • Kaizen tar fram ett förslag på förpackning i CAD och skärbord
 • Kaizen skickar offert på förpackning
 • Kund testar så att förpackningen stämmer med önskat resultat
 • Vid godkännande av förpackning gör Kaizen eventuellt ett tryckförslag om kunden så önskar
 • Ritning och prov används sedan som mall vid framtagning av produktionsvolym

Kort om Kaizen Emballage

Kaizen Emballage tillverkar alla typer av kartonger i alla FEFCO konstruktioner. Vår styrka är att vi gör egen design av emballage som är måttanpassade efter kundens behov i vår egen produktion. Vi har snabba leveranstider och producerar även kortare serier, även med tryck. Vi tillverkar kartonger i alla storlekar och kvantiteter och vi tillverkar också skräddarsydda stötdämpande inredningar i well för att skydda den förpackade produkten. Vår maskinpark består bland annat av Automatdigelstans, Digelstans, Isowa In-line maskin med tryck i 2 färger, Autobox, Rullsaxar, Skinnpack m.fl. Har du behov att få fram kartonger utifrån ditt speciella behov så designar vi den. Vi skär sedan ut ett prov så att du kan se och testa förpackningen innan vi startar produktion. Genom att använda det utskurna provet som underlag till produktion så säkerställer vi att du får exakt den förpackning som du beställt.

Vi använder de flesta typer av Wellpapp från F-flute(0,7mm) till BC-flute(7mm), Plastwell. (Plastwellens egenskaper är snarlika med wellpappens med den stora skillnaden att den är fukttålig och lämplig för utomhusförvaring.) Tack vare plastwellens långa livstid och beständighet passar den utmärkt som returemballage. Materialet är tåligt mot utmattning strävar efter återgång till sin ursprungliga planhet. Härdad wellpapp (IW, Interwell är en patenterad produkt i miljövänlig hårdhärdad wellpapp. Den kombinerar wellpappens fördelar vad gäller vikt, återvinning till 100 %, flexibilitet och pris med plywoodens egenskaper i form av styrka, staplingstålighet och bärighet. Det är med andra ord ett extremt starkt men ändå tunnt material med låg vikt). Vi använder även  Trä, Skum samt Stötdämpande specialpåsar . (Stötdämpning levereras som påsar eller plana och tillverkade i förstärkt polyeten. De levereras plana och blåses upp före packning av produkt. Vi utvecklar dessa stöt som passar ditt specifika behov av stötdämpning och transportskydd.)

Sidor inom denna sidas kategori

Hittar du inte det du söker?

Oavsett din fråga så är du mer än välkommen att kontakta oss.