PageLines-logo-mindre.png

FEFCO katalog

Tryck här för FEFCO katalog

FEFCO bildades 1952 för att tillvarata europeiska wellpapptillverkares intressen.
När man talar om papplådor så talar man generellt om Fefco typer, eller att en pappkonstruktion har en bestämd Fefco kod som ni hittar i vår fefco katalog.

Fefco är förkortning av ‘Fédération européenne des fabricants de carton ondulé’ och är en internationell standard för wellpapp konstruktioner som Fefco införde 1952

Koden definierar hur flikar skall vara, var stans eller rill skall gå, vilken typ av förslutning etc. så att köpare och säljare kan vara överens om vad man köper. Denna kod underlättar detaljerade beskrivningar och gör att missförstånd undvikes

Vi tillverkar idag de flesta Fefco typer.

Kaizen Emballage tillverkar alla typer av kartonger i alla FEFCO konstruktioner. Vår styrka är att vi tillverkar emballage som är måttanpassade efter kundens behov i vår egen produktion. Vi har snabba leveranstider och kortare serier, även med tryck. Vi tillverkar kartonger i alla storlekar och kvantiteter och vi tillverkar också skräddarsydda stötdämpande inredningar i well för att skydda den förpackade produkten. Vår maskinpark består bland annat av Automatdigelstans, Digelstans, Isowa In-line maskin med tryck i 2 färger, Autobox, Rullsaxar, Skinnpack m.fl. Har du behov att få fram kartonger utifrån ditt speciella behov så designar vi dem. Vi skär ut ett prov så att du kan se och testa förpackningarna innan vi startar produktion. Genom att använda det utskurna provet som underlag till produktion så säkerställer vi att du får exakt den förpackning som du beställt.

Material

Vi använder de flesta typer av Wellpapp från F-flute(0,7mm) till BC-flute(7mm), Plastwell (Plastwellens egenskaper är snarlika med wellpappens med den stora skillnaden att den är fukttålig och lämplig för utomhusförvaring. Tack vare plastwellens långa livstid och beständighet passar den utmärkt som returemballage. Materialet är tåligt mot utmattning strävar efter återgång till sin ursprungliga planhet. Härdad wellpapp (IW, Interwell är en patenterad produkt i miljövänlig hårdhärdad wellpapp. IW kombinerar wellpappens fördelar vad gäller vikt, återvinning till 100 %, flexibilitet och pris med plywoodens egenskaper i form av styrka, staplingstålighet och bärighet. Det är med andra ord ett extremt starkt men ändå tunnt material med låg vikt). Vi använder även Trä, Skum samt Stötdämpande specialpåsar . (Stötdämpning levereras som påsar eller plana och tillverkade i förstärkt polyeten. De levereras plana och blåses upp före packning av produkt. Vi utvecklar dessa stötdämparprodukter som passar ditt specifika behov av stötdämpning och transportskydd.)

Kartonger med eget tryck

Vill du har tryck på dina kartonger så gör vi även detta från 1-färgs tryck till offset tryck.

Sidor inom denna sidas kategori

Hittar du inte det du söker?

Oavsett din fråga så är du mer än välkommen att kontakta oss.