PageLines-logo-mindre.png

Standardkonstruktioner

Standardkonstruktioner

Systemet med standardkonstruktioner har utarbetats av wellindustrins europeiska samarbertsorgan FEFCO. Alla beteckningar som används vid specifikationer och beställningar på standardkonstruktioner är internationellt gångbara, oberoende av olika nationella standards. En wellförpackning beskrivs med en fyrsiffrig kod. De två första anger vilken grundkonstruktion som används, de två sista anger version av grundkonstruktionen och tillsammans bildar de en 4-siffrig kod på standardkonstruktioner.
01 Ark och enkelsidig wellpapp som säljs på rulle i bredder från 15cm till 300cm.
02 Slitslådor tillverkas i ett stycke och levereras plana. De ska som regel förslutas i både lock och botten. Hopfogning sker genom häftning, limning eller tejpning eller med kuvertbotten som är självlåsande. Även locken kan vara med självlåsande konstruktion.
03 Teleskopförpackningar består av fler än ett stycke och har separat lock och/eller botten som skjuts över “huvudförpackningen”. Dessa kan fås med färdiglimmade sidor som på bilden, självlåsande sidor eller med flikar som limmas, tejpas eller häftas.
795753
04 Vik-lådor och tråg är oftast tillverkade i ett stycke. Lås-flikar, handtag, inrede etc., kan vara som en del i konstruktionen. Till dessa krävs det ofta stansar som vi tillverkar själva. Det finns dessutom ett stort antal färdiga stansar på lager.  stansad-lada
05 Kartonger som görs i flera delar som glider i varandra och bildar ett komplett emballage. I denna kategori ingår även kragar och “sleeves”. Kragar kan användas till att packa eller som en del i displayer i butiker.
06 Emballage som består av lösa gavlar samt ett bigat ark. Dessa sammanfogas oftast genom att häfta eller limma.
07 Kartonger som är limmade och fälls ut och är därefter färdiga att använda. Dessa kartonger med snabbotten används ofta där det är begränsat med tid för att resa en kartong.
09 Wellpapp ark. Plana wellpappark som kan fås från F-flute (0,7mm) till BCC (11mm) i valfria mått. Finns som brun/bruna, vit/bruna och vit7vita ark.
Banner 7
Sidor inom denna sidas kategori

Hittar du inte det du söker?

Oavsett din fråga så är du mer än välkommen att kontakta oss.